Tarhana

1 ürün
Sırala
Fiyat artan
Fiyat azalan
İndirim oranı artan
İndirim oranı azalan
İlk eklenen
Son eklenen

Tarhana

Tarhana Anadolu’nun her ilinde hazırlanan şifa deposu bir yiyecektir. Zorlu süreçler sonucunda sofralara gelen bu yiyecek her yörede farklı malzemelerle hazırlanır. Tarhananın biline ortak malzemeleri buğday, yoğurt, soğan ve biberdir. Bu karışıma sonrasında tat verecek diğer aromatik bitliler ve baharatlar da ilave edilir. Bu ek malzemeler her yörede birbirinden farklıdır. Tarhana yapımı genellikle yaz aylarında gerçekleştirilir. Bu yiyeceğin doğal olarak kurutulup uzun süre saklanabilir hâle gelmesi için yüksek sıcaklıklar gereklidir.

Tarhana Çeşitleri Nelerdir?

Tarihi oldukça eski çağlara dayan tarhananın yapımı her yörede farklıdır. Bu şifa deposu yiyecek hazırlanırken genellikle o yöreye özgü yiyecekler değerlendirilir. Bu nedenle ülkemizde yaklaşık 50 çeşit tarhana bulunur. Lezzeti, dokusu ve kıvamıyla birbirinden ayrılan bu tarhanaların bazıları ise günümüzde farklı yörelerde de sevilerek tüketilir. Bunlardan biri Ege tarhanasıdır. Bu lezzetli ürün çeşitli seze ev baharatlarla hazırlanan harcın fermante edildikten sonra kurutulup toz hâle getirilmesiyle hazırlanır. Bir diğer meşhur tarhana ise göce tarhanasıdır. “Top tarhana” olarak da bilinen bu ürün Ankara, Maraş, Muğla ve Aydın pek çok farklı ilde geleneksel olarak hazırlanmaktadır. Bir diğer sevilen tarhana çeşidi ise Kahramanmaraş iline aittir. Maraş tarhanası diğer çeşitlerden çok daha farklıdır. Hazırlanan harcın ince bir tabaka hâline getirilip kurutulmasıyla hazırlanan bu tarhana çeşidi sağlıklı bir atıştırmalık olarak tüketilebilmektedir.

Tarhana Nasıl Saklanır?

Tarhana geleneksel olarak taze sebze ve baharatların değerlendirilmesi için hazırlanan bir üründür. Bu şifa deposu yiyecek kış aylarında taze yiyeceklerin lezzetine ve faydasına erişebilmek için geliştirilmiştir. Tarhananın saklama ömrü oldukça uzundur. Doğru şekilde muhafaza edildiği takdirde tarhana 2 yıla kadar rahatlıkla tüketilebilir. Bu ürün serin, ışık almayan, rutubetsiz ortamlarda depolanmalıdır. Bu şekilde saklandığı takdirde yapısında herhangi bir bozulma meydana gelmez. Evinizde tarhananınız saklamak için bez torbalar tercih edebilirsiniz. B torbalar tarhananın nemlenmesini önler ve hava geçişine izin vererek ürünün sağlıklı bir şekilde muhafaza edilebilmesini sağlar. Tarhananızı saklamak için cam kavanozları da kullanabilirsiniz. Ancak cam hava geçirmediği için bu durumda hafta 1 – 2 defa kavanozun kapağını açarak ürünü havalandırmanız gerekir. Yöreden Taze ailesi olarak sizin için seçtiğimiz en lezzetli ve doğal tarhana çeşitlerini bizlerden satın alabilirsiniz.